Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/xn--nords-bitter-zjb.dk/public_html/wp-content/themes/spritfabrikken/page-history.php:2) in /var/www/xn--nords-bitter-zjb.dk/public_html/wp-content/themes/spritfabrikken/header.php on line 14
Historie - Nordsø Bitter, også bedre kendt som Nordsø Olie
icon_bracket_fat

Filter

icon_bracket_fat
Nordsø Bitter 10 cl.
Nordsø Bitter Sampak
+

Historien bag Nordsø Bitter

1981

I starten af 1980'erne eksperimenterede familien Andersen fra Kolding med en helt særlig kombination af ægte lakrids og udvalgte krydderier med henblik på at skabe en perfekt balanceret lakridsbitter. Efter mange forsøg i familiens køkken blev opskriften perfektioneret og kom endelig på plads i løbet af 1981. Med opskriften på verdens første rigtige lakridsbaserede bitter manglede der blot et produktnavn. I 1981 var ét af de helt store politiske temaer, hvorledes olien i Nordsøen skulle håndteres i forhold til Danmarks befolknings interesser. Med den megen omtale af nordsøolien dagligt i medierne og det ”olie”-lignende indhold af den sorte lakridsbitter, faldt valget af navn til produktet i første omgang på Nordsø Olie. Dette blev siden ændret til Nordsø Bitter med sloganet ”Den er raffineret”, for på en sjov måde at linke indholdet – den nye sorte bitter – med det sorte guld fra Nordsøen.

Nordsø Bitter - den er raffineret

1982

Lanceringen af Nordsø Bitter! Til et unikt produkt blev der valgt en unik flaskeform, som adskilte sig fra de øvrige spiritusprodukter på markedet.
Nordsø Bitter etiketten blev designet med klar reference til hele temaet omkring nordsøolie med boretårne som baggrundselement. Et let genkendeligt design. Nordsø Bitter blev lanceret som færdigt produkt på det danske marked i efteråret 1982.

1984

Danmarks næststørste Bitter! Nordsø Bitter med kombinationen af blød lakrids og en behagelig krydderblanding blev hurtigt meget populært i de danske hjem. Nordsø Bitter er blød og afrundet og fangede derfor alles interesse – en Bitter for alle. Nordsø Bitter viste sig desuden at være et godt valg som ”en lille skarp” sammen med en øl – et sæt som også hurtigt blev populært. Nordsø Bitter udviklede sig både i distribution og salg og i løbet af 1984 var Nordsø Bitter Danmarks næststørste bitter.

1994

Efter i over 10 år at have været ejet af Familien Andersen, som opfandt og udviklede Nordsø Bitter, blev produktet i 1994 solgt til De Danske Spritfabrikker, som kort tid efter skiftede navn til Danicso. Her lavede man bl.a. en specialudgave af Nordsø Bitter i en olietønde.

1996

Efter næsten 15 år i det originale design, som Nordsø blev skabt med, besluttede Danisco at give Nordsø Bitter en makeover. En ny udgave med sort låg og dråbeformet etiket. Foruden det nye look blev der også lavet et nyt slogan: ”Glider ned som olie”.

1999

Danisco blev i 1999 et datterselskab af det svenske V&S Vin & Sprit AB. Her fortsatte Nordsø Bitter i samme design og smag.

Nordsø Bitter fejrer 20 års jubilæum

2008

Svenske V&S Vin & Spirit AB blev i 2008 opkøbt af franske Pernod & Ricard og herefter valgte man at lade Nordsø Bitter udgå af sortimentet, da fokus udelukkende var rettet mod mærker, som var repræsenteret internationalt.

2014

I 2014 købte Hans Ulrik Winther Andersen mærket Nordsø Bitter incl. alle tilhørende rettigheder tilbage. Det var hans forældre som oprindeligt stod bag udviklingen af Nordsø Bitter. Nordsø Bitter er vendt hjem til dem, som oprindeligt udviklede smag, navn og design.

2016

Nordsø Bitter blev genintroduceret på det danske marked i det originale, klassiske design - som danskerne husker og som den originale Nordsø Bitter. Der blev også arbejdet hårdt på at gøre den gode smag endnu bedre ved at øge indholdet af ægte lakrids, afrundet med en nøje afstemt blanding af specifikt udvalgte krydderurter, som giver en behagelig forfinet lakridssmag med et strejf af krydderurter. Hans Ulrik Andersen har som succesfuld forretningsmand opbygget firmaet Spritfabrikken Danmark ApS helt fra bunden. Firmaet råder over et af Nordeuropas største produktionsanlæg til spiritus og her startede produktionen af Nordsø Bitter i 2016. Nordsø Bitter er nu tilbage i sikker havn hos danskerne.